Oppfølgingskurs til Introduksjon til god barnevernsledelse
Kurset har som mål å gi deg som leder/mellomleder økt kunnskap om ledelse, og konkrete verktøy for å prioritere, kvalitetssikre og forankre faglige beslutninger i din tjeneste.
Oppfølgingskurset til «Introduksjon til god barnevern ledelse» bygger videre på at god ledelse er selve bærebjelken i en god barneverntjeneste. I en travel hverdag preget av drifts utfordringer er ledelse viktigere enn noen gang. En leder/ledergruppes evne til å ha det overordnede blikket på tjenesten, og gjøre de rette prioriteringene, er avgjørende for å skape en robust tjeneste med høy faglig kvalitet.
Formål med kurset
Gi deltakerne ferdigheter og kunnskap som er viktig for å lykkes som leder i barnevernet og god ledelse i kommunal sektor er avgjørende for å levere gode tjenester til innbyggerne.
- Kurset legger opp til mye gruppearbeid, og dialog mellom kursdeltakerne.
- Ledergrupper oppfordres til å komme sammen for å optimalisere effekten av kurset.
- Det er ikke et krav at du har gjennomført «Introduksjontil god barnevernsledelse», men en fordel da kurset bygger videre på noen teorier og modeller.
Kursholderne har skrevet en fagartikkel om myndiggjørende veiledning. Dette er et av temaene i kurset, og du kan lese mer om myndiggjørende veiledning her: Fagartikkel om myndiggjørende veiledning
God ledelse handler om å vise gjennomføringskraft, mestre styring, være tydelig i rollen som leder og legge til rette for mestring og motivasjon hos medarbeiderne. I tillegg er det viktig å bygge en kultur for nyskaping og læring, godt arbeidsmiljø og høy etisk bevissthet (KS Guide til god ledelse).
Kurset legger opp til mye gruppearbeid og dialog mellom kursdeltakerne. Ledergrupper oppfordres til å komme sammen for å optimalisere effekten av kurset.
Det er ikke et krav at du har gjennomført "Introduksjon til godbarnevernledelse", men en fordel da kurset bygger videre på noen teorier og modeller.
Målgruppe
Kurset retter seg både mot nye barnevernledere og potensielle fremtidige barnevernledere her under team/fagleder og avdelingsledere.
Dato for kurset
21, 22, og 23. mai
Deltakeravgift
Kr. 13.500,- (mva fritt)
Ved behov for overnatting, reserveres og betales dette av den enkelte deltaker.
OU-midler
Kurset er forhåndsgodkjent for OU-midler og man kan sende inn refusjonskrav til www.ks.no/ou-refusjon
NB! For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen
Se hva andre deltakere sier om kurset
Dag 1: Kl. 10.00 – 16.00.
Kl. 10.00 – 10.45: Velkommen og introduksjon av kurset.
Kl. 10.45 – 11.00: Pause
Kl. 11.00 – 13.00: En god ledergruppe er selve hjerte i en god barneverntjeneste. Hvordan bli en ledergruppe som kvalitetssikrer og forankrer beslutninger, gjør
prioriteringer og legger overordnete føringer fortjenestens utviklingsarbeid? (hva som skal gjøres og hvordan det skal gjøres).
Kl. 13.00 – 13.45: Lunsj
Kl. 13.45 – 15.15: Hvordan jobber en god ledergruppe for å håndtere utfordringer med store svingninger i saksmengde og høyt sykefravær?
Kl. 15.15 – 15.30: Pause
Kl. 15.30 – 16.00: Oppsummering av dagen.
Dag 2: Kl. 09.00 – 15.00.
Kl. 09.00 – 09.45: Refleksjon etter gårsdagen
Kl. 09.45 – 10.00: Pause
Kl. 10.00 – 12.00: Hvordan kan vi som ledere sikre barns og foreldres medvirkning i hele forløpet i alle saker, og vekting av informasjonen?
Kl. 12.00 – 12.45: Lunsj
Kl. 12.45 – 14.15: Belastninger knyttet til jobben i kommunalt barnevern: Hva er en «påregnelig belastning», hva er en «påregnelig, men uønsket belastning», og hva er en «uønsket belastning».
Kl. 14.15 – 14.30: Pause
Kl. 14.30 – 15.00: Oppsummering av dagen.
Dag 3: Kl. 08.30 – 14.30.
Kl. 09.00 – 09.45: Refleksjon etter gårsdagen
Kl. 09.45 – 10.00: Pause
Kl. 10.00 – 12.00: Modell for hvordan du kan jobbe systematisk med fagutvikling i en barnevernstjeneste.
Kl. 12.00 – 12.45: Lunsj
Kl. 12.45 – 13.45: Hvordan kan du som leder sikre at dere har høy faglig kvalitet på tjenestens «barnas beste» vurderinger?
Kl. 13.45 – 14.00: Pause
Kl. 14.00 – 14.30: Oppsummering av kurset og evaluering.
Svein Helland Sivertsen
Svein Helland Sivertsen er utdannet barnevernspedagog, klinisk familieterapeut og har Master i kunnskaps- og innovasjonsledelse.
Han har 20 års erfaring fra barnevernet i Oslo, Sandnes og Stavanger som saksbehandler, utekontakt, barnevernvakt og avdelingsleder.
Han har også jobbet tre år i Bufetat som MST-terapeut, og syv år i Stavanger kommune som SLT-koordinator med hovedansvar for å koordinere det rus- og kriminalitetsforebyggende arbeidet i kommunen.
I KS-Konsulent jobber han med organisasjonsutvikling og tjenesteutvikling, med særlig vekt på barnevern og utfordringer knyttet til barn og unges oppvekst. Han jobber også med innovasjon, lederveiledning og 10-FAKTOR.
Bettina Nordahl
Bettina Nordahl jobber med ledelse, organisasjonsutvikling, endring, utredning og samskaping. Hun er fagansvarlig for helhetlig oppvekst og klima/miljø. Hun har lang erfaring fra ledelse i kommunal sektor og har blant annet vært ansvarlig for samorganisering med mål om effektiv koordinering av tjenester. Bettina har et særlig fokus på tjenesteutvikling for dagens og framtidens behov, innovasjon og medvirkning. Videre jobber hun med strukturutredning, lederutvikling og lederveiledning.
Bettina har blant annet master i offentlig organisasjon og ledelse, videreutdanning i organisasjonspsykolog og er sertifisert i Lean, Prince2, NEO-PI-3, Kjernekvadranten og Transformational Leadership for sustainability.
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.