Barn og unge i en digital verden

La Helsesista og Hilde Reikrås veilede deg i hvordan vi kan bli tryggere i håndtering av alvorlige hendelser som barn og unge kan bli utsatt for på internett, og hva vi kan gjøre for å forebygge at alvorlige hendelser skjer. Dette er en dag du ikke vil gå glipp av.

Meld deg på kurset
Dette kurset er fullt, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Meld deg på kurset
Dette kurset er over, men du kan melde deg på interesseliste for å motta en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Barn og unge i en digital verdenLogo for KS Agenda

Hvor godt kjenner vi til barn og unges liv på nett?

Barn og unge skiller ikke mellom sitt digitale og analoge liv. Gjennom sosiale medier og andre digitale plattformer pleier de sine sosiale nettverk og relasjoner på måter som mange voksne kan ha vanskelig for å forstå. Barn og unge lever rett og slett sine liv på nett.

Med internett følger mange muligheter. Samtidig vet vi at barn og unge også utsettes for grov kriminalitet, trakassering, press, mobbing og utestengelse når de ferdes på nett. Mange av hendelsene skjer i det skjulte, og opplevelser barn og unge har på nett kan gi store negative konsekvenser for dem.

Kunnskap om barn og unges liv på nett og hva de kan bli utsatt for, er den beste måten å forebygge alvorlig kriminalitet og andre svært inngripende hendelser mot barn og unge på.

Målgruppe

Ledere, fagledere og medarbeidere med fagansvar som jobber med barn og unge, veileder kolleger og eksterne, og samarbeider i tverrfaglige grupper.

Det er anbefalt at flere melder seg på fra samme kommune.

Formål

  • Kurset vil gi ledere, fagledere og ansatte som jobber med barn og unge, økt kunnskap om hvordan de kan forebygge seksuelle overgrep, press og trakassering på nett. Det vil også styrke deres evne til å samarbeide effektivt med ulike aktører for å beskytte barn og unge.
  • Kurset gir råd om hvilken hjelp barn og unge trenger, og hvordan profesjonelle voksne kan bli tryggere i ledelse, veiledning og håndtering av alvorlige hendelser. Målet er å sette barn og unge i fokus og inkludere dem i arbeidet for en tryggere digital hverdag.
  • Deltakerne vil få økt forståelse for og faglig innsikt i barn og unges digitale liv gjennom aktiv deltakelse og erfaringsutveksling. Kurset fungerer også som en møteplass for fagledere og ansatte, samt deres ledere, og fremmer erfaringsutveksling, relasjoner og samarbeid på tvers av profesjoner, nivåer og kommunegrenser også etter kurset.

Litt om kursholderen

Kursets foredragsholdere har kunnskap om barn og unges opplevelser på nett fra hvert sitt ståsted. Hilde Reikrås har lang erfaring fra politiet og har jobbet som etterforskningsleder innen fagområdet grove seksuelle overgrep mot barn på nett, blant annet som leder for Operasjon Dark Room, og seinere som leder for en avdeling med etterforskere som etterforsket og opparbeidet seg stor fagkunnskap innen fagområdet.

Tale Maria Krohn Engvik har gjennom snapchat-kontoen «Helsesista» tatt opp temaer som omhandler barn og unge. Gjennom «Helsesista» har Tale direkte kontakt med mange unge og har fått stor kunnskap om hva som opptar dem. I de seinere år har også både foreldre og fagpersoner blitt del av hennes følgere på Snapchat.

Både Hilde og Tale har skrevet bøker om emnet og har i flere år holdt foredrag for både foreldre, myndighetspersoner og ansatte som jobber med barn.

Ytre rammer for kurset er 10:00 til 15:30

Kurset vil bestå av erfaringer Hilde har gjort gjennom mange års arbeid i politiet med etterforskning av seksuelle overgrep mot barn, og Tales mangeårige arbeid som helsesykepleier både på skole og på Snapchat. Det vil også være mulighet for anonymt å dele barn og unges tanker rundt temaet, og hva de tenker profesjonelle voksne trenger å vite om deres digitale liv. Kurset skal være kunnskapsbasert ut fra foredragsholdernes profesjoner og erfaringer.

I formidling av fagstoff eller erfaringer skal det legges vekt på å presentere praksis nært innhold, og så langt det lar seg gjøre i deltakernes kontekst. Vi vil kunne engasjere deltakerne til refleksjon og erfaringsdeling gjennom dialog i gruppearbeid og i plenum.

Nære program kommer

Hilde Reikrås

Hilde Reikrås

Foredragsholder
Hilde ReikråsHilde Reikrås

Hilde Reikrås

Foredragsholder

Hilde Reikrås arbeider med sikkerhet og beredskap i kommunene, og har ansvaret for fagområdet i KS Konsulent. Hun jobber også med lederutvikling, team- og organisasjonsutvikling, lederveiledning, endringsledelse og 10-FAKTOR. Hun er utdannet politi og har lang og bred erfaring innen ulike fagområder i politiet, blant annet innen kriseledelse. Hun har arbeidet med samhandling mellom ulike etater, og har ledet flere prosjekter der innovasjon og endring har stått sentralt. Hun er også medforfatter av boken «Det mørkeste rommet», utgitt på Kagge forlag.

Hilde er opptatt av mestringsorientert ledelse og motiveres av å bidra til andres utvikling. Hun er en erfaren kurs- og foredragsholder, og legger spesielt vekt på å knytte sammen teori og praksis. Hun er sertifisert i NEO-PI-3, Kjernekvadranten og Effect ledergruppeutvikling.

Tale Maria Krohn Engvik

Tale Maria Krohn Engvik

Foredragsholder
Tale Maria Krohn EngvikTale Maria Krohn Engvik

Tale Maria Krohn Engvik

Foredragsholder

Tale, kjent som hele Norges «Helsesista», er utdannet helsesykepleier og jobbet i Oslo kommune i fem år før hun i 2016 startet Snapchat-kontoen «Helsesista».

Tale gir helseinformasjon og setter fokus på tabubelagte temaer som overgrep, vold, nakenbilder, selvmordstanker og det å ha det vanskelig inni seg og våge å be om hjelp. Seksualitet, identitet, selvfølelse, vennskap og kjærlighet er også viktige temaer. Små og store temaer som unge kan lure på og som angår dem i livene deres.

Nå jobber Tale med formidling av kunnskap rundt temaene helse og barn og ungdom på snapchat-kanalen «Helsesista», som per i dag har over 200 000 abonnenter. Hun er også foredragsholder for ungdom og voksne, programleder i TV-program og i podcast. Hun har også gitt ut bøkene «#vågåvære» (2019) og «Våg å være voksen» (2022).

Tale Maria Krohn Engvik er tildelt flere priser for sitt arbeid med barn og unge som «Helsesista», blant annet Redd Barnas Rettighetspris i 2017.

Informasjon om digitale kurs:

  • Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
  • Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.  

Har du spørsmål eller trenger support?

Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.

Har du spørsmål eller trenger support?

Overnatting

Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.

NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet

Påmeldingen er bindende.

Ved avbestillinger/endringer:

  • Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
  • Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider

Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.

Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.

1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.

Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.

Det tas forbehold om programendringer.

OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.

Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».

Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.

Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften.  Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.  

Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.

Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne

For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.

Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.

Du kan også lese mer om OU-midler her.

Ledige plasser
Få ledige plasser
Fullt

Barn og unge i en digital verden

16
Jan
 
2025
 
kl.
10:00
-
15:30
16
Jan
 - 
16
Jan
 
2025
 
kl.
10:00
-
15:30
Nationaltheatret Konferansesenter
Nationaltheatret Konferansesenter
Digitalt kurs
Barn og unge i en digital verden
Skole og oppvekst
5990
,- (mva-fritt)
,- (ekskl. mva)
,- (inkl. mva.)
Forhåndsgodkjent for OU-midler for medlemmer av OU-fondet
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Dette kurset er fullt. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ånei, noe gikk galt med innsendingen.
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Dette kurset er over. Legg inn e-posten din i feltet nedenfor dersom du ønsker å få beskjed når kurset er tilgjengelig igjen.
Har du spørsmål om kurset? Kontakt oss.
Supert! Vi sender deg en e-post når kurset er tilgjengelig igjen.
Ånei, noe gikk galt med innsendingen.
Meld deg på kursetMeld deg på kurset
Barn og unge i en digital verden
16
Jan
 
2025
 
kl.
10:00
-
15:30
16
Jan
 - 
16
Jan
 
2025
 
kl.
10:00
-
15:30