Klart språk i barnevernet
Hvordan skrive klart, presist og tillitsvekkende til barn og foreldre som befinner seg i en sårbar situasjon? Fagdagen gir deg svar på dette!
Kursholdere forteller om fagdagen!
"På grunnlag av melding om bekymring vedrørende barnets omsorgssituasjon vil barneverntjenesten igangsette undersøkelse, jf. Lov om barneverntjenester § 4-3, da det er rimelig grunn til å anta at det foreligger forhold som kan gi grunnlag for tiltak etter samme lov."
Måten vi møter innbyggerne på gjennom tekstene våre, er avgjørende for hvordan de oppfatter oss. En tekst kan vise omtanke og skape tillit, men den kan også skape avstand og avmakt.
Hvordan skrive klart, presist og tillitsvekkende til barn og foreldre som befinner seg i en sårbar situasjon?
Fagdagen gir deg svar på dette!
Målgruppe
Ansatte i barnevernet, kommunal ledelse og administrativt ansatte som jobber innen barnevernsområdet.
Formål
Få mer kunnskap om hvordan klart språk kan bidra til mer effektive tekster og øke tilliten til barnevernet.
Nyttig informasjon
Er du ikke tilgjengelig til å se webinaret den 5.mars, vil du få tilgang til en personlig link med opptak i etterkant. Linken vil være tilgjengelig i ca. fire uker. Det er kun de som er påmeldt webinaret som vil få tilgang til link med opptaket.
NB! Vennligst merk at dette kurset er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.
Program
Kl. 09:00-12:00 inkl. pauser
- Velkommen til fagdag om klart språk i barnevernet
- Hva er klart språk og hvorfor skal vi bruke det? v/ Marianne Bugge Nordberg og Anna Holm Vågsland
- Språkets makt og begrepsbruk i barnevernet v/ Per Lorentzen
- Praktiske skrivetips – en innføring i klart språk. v/ Marianne Bugge Nordberg og Anna Holm Vågsland
- Hvem skriver vi for?
- Lag orden i teksten
- Erfaringer fra Tønsberg kommune v/ Vibeke Steen og Silje Stensland-Rørby
- Praktiske skrivetips – en innføring i klart språk v/ Marianne Bugge Nordberg og Anna Holm Vågsland
- Lag klare setninger
- Om stil, tone og korrektur
- Verktøy i skrivearbeidet
- Veien videre og takk for nå!
Marianne Bugge Nordberg
Marianne Bugge Nordberg er seniorrådgiver i KS. Hun har jobbet med klart språk i digitale tjenester i barnevernet. Nå leder hun et arbeid for å lage saksbehandlingsmaler i klart språk som alle barnevernstjenester kan ta i bruk.
Anna Holm Vågsland
Anna Holm Vågsland er seniorrådgiver i KS. Hun har ledet program for klart språk i kommunesektoren og jobber for at norske kommuner og fylkeskommuner skal bruke et klart språk i møte med innbyggerne.
Per Lorentzen
Per Lorentzen er psykolog og arbeider ved OsloMet – storbyuniversitetet – Institutt for sosialfag. Han underviser barnevernsstudenter i klinisk psykologi. Lorentzen har utgitt en rekke fagbøker om kommunikasjon med uvanlige barn, etikk i miljøterapeutisk arbeid og kritiske drøftinger av begreper i barnevernsfaglig arbeid (mentalisering).
Vibeke Steen
Vibeke Steen er ansvarlig for klarspråkarbeidet i Tønsberg kommune.
Silje Stensland-Rørby
Silje Stensland-Rørby er prosjektleder for klarspråk i barnevernet, og hun jobber i Tønsberg kommune.
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.