OPPFØLGINGSKURS Ledelse av helhetlige tjenester til barn og unge
Barn og familier har behov for fremtidsrettede, effektive og koordinerte tjenester der barns beste står i sentrum. Hvorfor er det så vanskelig? Dette oppfølgingskurset er en forlengelse av kursrekken "Ledelse av helhetlige tjenester til barn og unge – alt henger sammen med alt". Gjennom faglig påfyll, dialog og workshops vil du få ny inspirasjon.
Dette kurset er en forlengelse av kursrekken "Ledelse av helhetlige tjenester til barn og unge – alt henger sammen med alt" hvor vi har hatt fokus på byggesteiner, analyseverktøy og endringskompetanse i det helhetlige arbeidet. Kurset er åpent for alle som brenner for å gi barn og familier helhetlige tjenester.
Gjennom faglig påfyll, dialog og workshops vil du få ny inspirasjon og muligheten til å utveksle erfaringer med andre deltakere.
To dager spekket med faglig påfyll
Oppfølgingskurset vil gi deg en unik mulighet til å oppdatere din kunnskap, knytte nye relasjoner og reflektere sammen med kollegaer fra ulike kommuner. Kurset vil inkludere innlegg fra forskere og ansatte i kommunene, som vil dele sin erfaring.
Marianne Mortensen og Bettina Nordahl, seniorrådgivere i KS Konsulent, leder konferansen. Begge har bred erfaring med lederutvikling, veiledning og organisasjonsutvikling i kommunene. Denne gangen har vi også med oss Bård Fyhn, en svært dyktig og populær foredragsholder som har doktorgrad innnen temaet psykologisk trygghet. I tilegg kommer Simen Pedersen, en engasjert foredragsholder som gir oss innsikt i siste forskningen innen oppvekstreformen. Det vil også bli presentert gode eksempler på suksesshistorier fra ulike kommuner.
Tema for årets oppfølgingskurs er oppvekstreformen og ny forskning med gode eksempler på brukermedvirkning.
Målgruppe
- Kursdeltakere som tidligere har deltatt på kursrekken «Ledelse av helhetlige tjenester til barn og unge - Alt henger sammen med alt»
- Kursdeltakere som tidligere har deltatt på Oppfølgingskurset i 2024
- Ledergrupper og ledere av Helhetlige tjenester, Familiens Hus, avdelingsledere og teamledere i tverrfaglige tjenester innenfor oppvekst, helse og kultur.
Det oppfordres ledergrupper til å delta sammen for å maksimere utbyttet av kurset. Selv om det ikke er et absolutt krav å ha gjennomført kursrekken "Ledelse av helhetlige tjenester til barn og unge – alt henger sammen med alt", vil det være en fordel da denne konferansen bygger videre på innholdet derfra.
Formål
- Kunnskapsutvikling og erfaringsdeling: Vi vil dele erfaringer og utvikle vår kunnskap om effektiv, tidlig og samordnet innsats for barn og unge.
- Økt kompetanse i ledelse av helhetlige tiltak: Vi vil gi deltakerne ferdigheter og ny inspirasjon for å lykkes i å lede helhetlige tiltak for barn og unge.
"Kurset var svært verdifullt for mitt daglige arbeid, og jeg setter pris på variasjonen i programmet, med en god balanse mellom foredrag og gruppearbeid. Det har også vært en stor fordel at hele ledergruppen vår fra kommunen har deltatt sammen. Dette har gitt oss et felles grunnlag for å styrke det helhetlige perspektivet på tvers av våre tjenester. Vi planlegger nå å integrere flere av metodene og arbeidsverktøyene fra kurset inn i våre egne ledermøter for å maksimere nytteverdien. Tommel opp!"
- Vigdis Vatne, Skolesjef Klepp kommune
Praktisk informasjon
KS Agenda kan koordinere overnatting og middag for deltakere som ønsker dette. Det anbefales å delta på felles middag mandag 3.november som en del av nettverksbygging og sosialt samlingspunkt midtveis i kurset.
Ønsker du overnatting og delta på felles middag 3.november, er det viktig at du krysser av for dette når du melder deg på.
Prisen for middagen inkluderer en treretters meny inkl. drikke.
Slik finner du frem til kurshotellet
Kurset vil gjennomføres på Clarion Hotel Oslo Airport. Shuttlebuss S44 tur/retur Oslo Lufthavn Gardermoen går minst to ganger i timen og stopper rett utenfor inngangen til hotellet. Fra flyplassen går bussen fra plattform 40. Billetter kjøpes i VY-appen eller på bussen, pris 80 NOK per person en vei. For ruteopplysning, sjekk VY-appen.
OU-midler
Kurset er forhåndsgodkjent for OU-midler og du kan sende inn refusjonskrav til www.ks.no/ou-refusjon
Refusjonskrav sendes først etter faktura er mottatt.
NB! OU-midlene dekker kun kursavgiften. Bevertning, overnatting og reise dekkes ikke.
"Kurset åpner opp for å se muligheter, være kreativ, tenke stort og gi mot til skape gode helhetlige tjenester for barn, unge og deres familier. Viktigheten av å være flere fra samme kommune gjør at man kan sikre forankring og felles forståelse for å endre i egen kommune. Dette kombinert med erfaringsutveksling med andre kommuner gjør at man er bedre rustet til å møte fremtidens utfordringer."
- Andreas Ødegaard, Familieterapeut Trysil kommune
"Kurset legger til rette for en utvikling og samhandling i den kommunale ledergruppen gjennom å utfordre oss og se fag og ledelse på tvers. Variasjonen i innholdet og måten å jobbe på, øker kreativiteten og stimulerer til samarbeid. Vi reiser hjem med økt kunnskap, men også inspirert til videre utviklingsarbeid."
- Hege J. Isungset, Virksomhetsleder Familiehuset Hol kommune
Tema for oppfølgingskurset
- Ny forskning med gode eksempler på brukermedvirkning
- Oppvekstreformen, brukerstemmen fra et ungdomsperspektiv og medvirkning fra en kommune
- Hvordan påvirker psykologisk trygghet ledelse og medarbeiderskap? Pykologisk trygghet fra forskerperspektiv med Bård Fyhn
- Hvordan går det med oss? Oppfølging av oppvekstreformen fra et forskerperspektiv med Simen Pedersen
- Suksesshistorier fra kommuner; Inspirasjonsinnlegg fra Gran kommune
*Mer detaljert program kommer snart!
Program dag 1
MANDAG 3.NOVEMBER
- Kl. 10:00-16:00 Faglig innhold
- Kl. 19:00 Felles middag
Program dag 2
TIRSDAG 4.NOVEMBER
- Kl. 09:00 - 15:00 Faglig innhold
Marianne Mortensen
Marianne Mortensen jobber med leder- og organisasjonsutvikling, endring og samskaping. Hun er særlig interessert i å styrke grunnlaget for effektiv samordnet tjeneste-, organisasjon- og lederutvikling i både kommunesektoren og statlige instanser. Hun legger vekt på helhet og sammenheng i tjenestene, bryte ned siloer og øke kommunenes innovasjonsevne gjennom samskaping.
Hennes arbeidsområder strekker seg fra tjenesteinnovasjon, tjenestedesign, prosjekt- og prosessledelse, medvirkning og kvalitetssikring av tjenestene til lederutvikling og organisasjonsutvikling. Marianne har toppledererfaring fra kommune og kjenner hele kommunesektoren godt. Som kommunalsjef jobbet hun spesielt med omstilling, ledelse og målstyring innenfor oppvekstsektoren. Hun har erfaringer med å stå i utfordrende saker og prosesser i samspill politikk og administrasjon.
Bettina Nordahl
Bettina Nordahl jobber med ledelse, organisasjonsutvikling, endring, utredning og samskaping. Hun er fagansvarlig for helhetlig oppvekst og klima/miljø. Hun har lang erfaring fra ledelse i kommunal sektor og har blant annet vært ansvarlig for samorganisering med mål om effektiv koordinering av tjenester. Bettina har et særlig fokus på tjenesteutvikling for dagens og framtidens behov, innovasjon og medvirkning. Videre jobber hun med strukturutredning, lederutvikling og lederveiledning.
Bettina har blant annet master i offentlig organisasjon og ledelse, videreutdanning i organisasjonspsykolog og er sertifisert i Lean, Prince2, NEO-PI-3, Kjernekvadranten og Transformational Leadership for sustainability.
Bård Fyhn
Bård Fyhn har en doktorgrad i psykologisk trygghet i team fra Norges Handelshøyskole (NHH). Han jobber nå som programleder ved NHH Executive. Bård har utdanning fra Sjøkrigsskolen og har lang erfaring fra operativ tjeneste og lederutvikling i Forsvaret. Han er en aktiv foredragsholder om team og ledelse, og brenner for å gjøre forskning tilgjengelig og praktisk.
Simen Pedersen
Simen Pedersen er partner i Menon. Han er utdannet samfunnsøkonom med profesjonsmaster fra Universitetet i Oslo. Simen har tidligere arbeidet i Statistisk sentralbyrås forskningsavdeling, Econ Pöyry (tidl. Econ Analyse) og Vista Analyse. Simen leder følgeevalueringen av barnevernsreformen og leder Menons velferdsatsing.
Simen er en allsidig og kreativ samfunnsøkonom med et bredt interessefelt, både metodisk og tematisk. Han har gjennomført samfunnsøkonomiske analyser, verdsettingsstudier, statistiske analyser, evalueringer (herav følgeevalueringer og effektstudier), nullpunktsmålinger, kartlegginger, intervjuundersøkelser og litteraturgjennomganger av en lang rekke problemstillinger. Simen har utstrakt erfaring med å gjennomføre og utvikle metoden innenfor samfunnsøkonomiske analyser innen en rekke sektorer og samfunnsområder. Simen har spesielt høy innsikt innen kommunal styring, oppgaver, organisering og økonomi.
Simen er opptatt av at prosjektene som blir gjennomført har høy tilgjengelighet, faglig kvalitet og integritet. Simen er også spesielt opptatt av å sikre at analysene som gjennomføres er relevant for oppdragsgiver, og sikrer dette gjennom tett dialog og tid sammen med kunde når det er nødvendig.
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Slik finner du frem til kurshotellet
Kurset vil gjennomføres på Clarion Hotel Oslo Airport. Shuttlebuss S44 tur/retur Oslo Lufthavn Gardermoen går minst to ganger i timen og stopper rett utenfor inngangen til hotellet. Fra flyplassen går bussen fra plattform 40. Billetter kjøpes i VY-appen eller på bussen, pris 80 NOK per person en vei. For ruteopplysning, sjekk VY-appen.
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
KS Agenda kan koordinere overnatting og middag for deltakere som ønsker dette. Det anbefales å delta på felles middag mandag 3.november som en del av nettverksbygging og sosialt samlingspunkt midtveis i kurset.
Ønsker du overnatting og delta på felles middag 3.november, er det viktig at du krysser av for dette når du melder deg på.
Prisen for middagen inkluderer en treretters meny inkl. drikke.
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 8 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 8 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at konferansen skal gjennomføres.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.