Praktisk prosessledelse, del 1-3
Målet med kurset i praksis prosessledelse er at du skal kunne ta i bruk metoder og verktøy til å lede gode samskapende prosesser. Alt du lærer på kurset skal være lett å ta i bruk i din jobbhverdag.
Undervisningsform
Kurset gjennomføres digitalt som en kombinasjon av
- Forarbeid - E-læringsressurser (ca 1 time)
- 3 digitale samlinger
- e-læringsressurser og praktisk trening med støtte fra en læringsgruppe.
Deltakerne får tilgang til e-læringsressurser gjennom hele kursrekken. Samlingene varer fra kl 09.00 - 11.00 med mulighet for den som ønsker å bli igjen til få veiledning og svar på spørsmål fram til kl 11.30. Kursrekken består i tillegg til digitale samlinger av fastsatte e-læringsressurser. Det forventes at deltakerne har gjennomført disse før og mellom samlingene. Mellom samlingene vil deltakerne jobbe sammen i fastsatte læringsgrupper for å hjelpe hverandre med å trene på metoder og verktøy fra kurset i egen arbeidshverdag.
Undervisningsformen er en kombinasjon av teori, praktiske øvelser, metarefleksjon, casearbeid og selvstyrt læring. Vi modellerer måter å lede samskapende prosesser på i samlingene. Se PROGRAM for detaljer om faglig innhold
Målgruppe
Ledere, mellomledere, prosjektledere og andre aktører som ønsker å lede involverende og samskapende prosesser.
Dato
Datoer for kursrekken er som følger:
- Samling 1: tirsdag 18. mars kl 09.00 - 11.00
- Samling 2: tirsdag 1. april kl 09.00 - 11.00
- Samling 3: fredag 11. april kl 09.00 - 11.00
Gjennomføres digitalt som en kombinasjon av 3 korte samlinger og e-læringsressurser
Deltakeravgift
Deltakeravgiften er på kr. 5 990,- per samling (eks mva).
Det er begrenset plasser ledig og ved å melde seg på del 1, forplikter man seg også til å delta på det påfølgende kurset.
OU-midler
Kurset er forhåndsgodkjent for OU-midler og man kan sende inn refusjonskrav til www.ks.no/ou-refusjon. Refusjonskrav sendes først etter faktura er mottatt.
NB! For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Prosesslederboka er skrevet at Pål Tangaard i Lent, og kan bestilles hos KF HER
NB! Vennligst merk at dette kurset er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.
Samling 1 - 18.mars
Tema: Planlegging og oppstart av involverende prosesser
- Intro og definisjon: Hvordan forstå åpne prosesser og prosessledelse i en hverdag som er i kontinuerlig endring?
- Hvordan få til den gode starten?
- Hvordan planlegge en prosess og lage gode spørsmål?
Mellomarbeid:
E-læringsressurser. I tillegg jobber deltakerne sammen i fastsatte læringsgrupper hvor de hjelper hverandre med å planlegge og gjennomføre møter/utviklingsarbeid i egen organisasjon.
Samling 2 - 1. april
Tema: Prosessdesign
- Hvordan åpne opp og lukke prosesser?
- Utprøving av metoder og verktøy for kreative lærings- og utviklingsprosesser
Anerkjennende og styrkebasert metoder
- Hvordan finne styrker og ressurser hos seg selv og andre?
- Hvordan ta i bruk individer og gruppers styrker og erfaringer i en samskapende prosess?
- Utprøving av metoder for å oppdage og bruke medarbeideres og elevers styrker til å fremme motivasjon, læring og gode relasjoner.
Mellomarbeid:
E-læringsressurser. I tillegg fortsetter deltakerne å prøve ut metoder og verktøy fra samling 2 i praksis. Refleksjon og sparring i læringsgruppe.
Samling 3 - 11. april
Tema: Rollen som prosessleder
- Hvordan bidra til å bygge gode relasjoner i grupper?
- Hvordan oppdage og ta i bruk egne og deltakernes styrker?
- Bruk av deltakende metoder
Herleik Tosterud
Herleik er en erfaren prosessleder som har arbeidet innen dette feltet de siste 15 årene. Herleik er engasjert og undersøkende. Han har integritet og evne til å være trygg og tydelig i prosesslederrollen, selv når oppgavene blir krevende og komplekse. Han har sin faglige bakgrunn fra Handelshøyskolen BI og er i tillegg utdannet Psykoterapeut fra DNI i København.
Herleiks har evne til å lytte, ha overblikk, være til stede, kommunisere og forstå hva som skal til for å skape innsikt, bevegelse og utvikling både i individuell veiledning og i arbeid med grupper og organisasjoner. Bred erfaring fra en rekke organisasjonsutviklingsprosesser i offentlig og privat sektor i tillegg til undervisning blant annet på Prosesslederstudiet.
Sverre Roos Mangrud
Sverre er en erfaren prosessleder som har jobbet med en rekke ulike organisasjoner, både i privat og offentlig sektor. Han er opptatt av at prosessene han leder skal skape resultater, og har troen på at anerkjennelse og mestring er viktige ingredienser for å skape endring. Sverre trives når det blir komplekst og krevende, og har de siste årene særlig jobbet med komplekse samhandlingsprosjekter.Han er utdannet teolog, og har i tillegg utdannelse innen ledelse og organisasjonsutvikling
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.