Vold og trusler i skolen
Vold og trusler er et økende problem i skolen. Arbeidstakere skal kunne føle seg trygge på jobb, og arbeidsgiver har ansvar for å beskytte dem og sørge for at de har nødvendig kunnskap. Et viktig vern er å sette arbeidstakere i stand til å forebygge trusselsituasjoner og roe gemyttene når de oppstår.
På denne fagdagen skal vi gå gjennom hva vold innebærer. Deretter vil vi ta oss tid til å reflektere over rektors rolle og hvordan de kan bidra til å skape et trygt og godt skolemiljø, både for elever og ansatte. Vi vil også se nærmere på konkrete grep som kan tas for å forebygge vold på skolen, med eksempler fra en kommune, samt hvordan man kan utføre risikovurderinger.
Under fagdagen vil det også bli gitt verdifulle tips og råd angående kompetansen ansatte på skolen bør ha og strategier for skoleeiere og skoleledere.
Målgruppe
Skoleledere og skoleeier HR- ansvarlig med ansvar for skole. Det er også åpen for andre med interesse for temaet.
Formål
- Hva er vold i skolen og hvorfor er det så problematisk?
- Hvordan kan skoleleder forbygge voldt i skolen?
Nyttig informasjon
Er du ikke tilgjengelig til å se webinaret den 29. august, vil du få tilgang til en personlig link med opptak i etterkant. Opptaket vil være tilgjengelig i ca. fire uker. Det er kun de som er påmeldt webinaret som vil få tilgang til link med opptaket.
Det vil komme mer informasjon her om innleder og program når datoen nærmer seg.
NB! Vennligst merk at dette fagdagen er kun for den enkelte deltakeren som har meldt seg på. Du kan enten melde deg på individuelt eller gjøre det via gruppe påmelding i påmeldingskjemaet . Alle deltakere må registrere seg, uavhengig av om du deltar individuelt eller i gruppe.
OU-midler
Kurset er forhåndsgodkjent for OU-midler og man kan sende inn refusjonskrav til www.ks.no/ou-refusjon. Refusjonskrav sendes først etter faktura er mottatt.
OU-midlene refundere ikke MVA.
Program
- Innledning fra KS
- Hva er vold og trusler i skolen
Pause 09:40-09:50
- Eksempel fra kommunene
- Rollen som rektor
Pause 10:35-10:50
- Samarbeid mellom partene
- Hvilken kompetanse må ansatte på skolen ha?
- Tips og råd til deg som skoleeier og skoleleder
Ferdig klokken 12:00
Vi tar forbehold om endringer i programmet.
Marit Løken
Marit er Seniorrådgiver i avdelingen for Arbeidsliv Arbeidsgiverpolitikk i KS. Hun har hovedfag i sosialantropologi fra Universitetet i Oslo og jobber blant annet med IA-bransjeprogram.
Ole Andre Bråten
Ole Andre Bråten har et stort engasjement for å skape trygge, samlende og utviklende organisasjoner. Han har over 25 års erfaring med konflikt- og krisehåndtering, internasjonalt og nasjonalt. Rådgivningserfaring fra eksempelvis politi- og justissektoren, krise- og sikkerhetsstyring, cybersikkerhet og nasjonal sikkerhet, helse- og sosialtjenester, utdanning og offentlig sektor for øvrig.
Han sin spesialisering innen arbeids- og organisasjonspsykologi fra Psykologisk Institutt, Universitetet i Oslo. Han har videre spesialkompetanse innen kognitiv psykologi, politipsykologi, operativ psykologi, vitne- og avhørspsykologi, forhandlingspsykologi
Han er også faglitterær forfatter. Han har skrevet flere bøker om temaer relatert til organisasjon, ledelse og menneskelig atferd, og har dermed en dyp kunnskap om disse områdene.
Unn Wahl Karlsen
Unn er spesialrådgiver i KS i avdeling Arbeidsliv, Forhandling. Hun har tidligere vært allmennlærer med spesialpedagogikk før hun tok etter utdanning i skoleledelse på UiO og BI og arbeidsrett og elevrett på BI. Hun har også 13 års erfaring som rektor.
Informasjon om digitale kurs:
- Kurset vil bli gjennomført på Teams eller Zoom.
- Du vil motta nærmere beskjed og link etter hvert som kursdagen nærmer seg.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dette er et fysisk kurs. Det som er inkludert i prisen er deltakeravgift og lunsj. Det er ikke inkludert kostnader til middag, reise, overnatting og andre personlige utgifter.
Har du spørsmål eller trenger support?
- E-post: info@ksagenda.no
- Telefon: 24 13 28 00
Dersom du har behov for hotell i forbindelse med kurset har vi følgende hotellavtale du kan benytte deg av KS Agenda sin hotellavtale. Trykk på linken for å se kapasitet og tilgjengelighet.
NB! Rommet gjøres opp direkte av deltaker på hotellet
Påmeldingen er bindende.
Ved avbestillinger/endringer:
- Inntil 3 uker før kurs-/konferansestart krediteres beløpet i sin helhet
- Mindre enn 3 uker før kurs-/konferansestart gis ingen refusjon av deltakeravgiften og måltider
Avbestilling gjøres skriftlig til info@ksagenda.no.
Det tas forbehold om nok antall påmeldte for at kurset skal gå.
1 uke før kurset vil du motta detaljer om oppmøte. Dersom du ikke mottar denne informasjonen ber vi deg om å ta kontakt med oss per telefon eller e-post.
Kursregistrering gjelder kun for deltageren som er meldt på.
Det tas forbehold om programendringer.
OU-fondet er kommunesektorens opplærings- og utviklingsmidler som skal brukes til «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling», hvor målgruppen er ledere.
Kommuner, fylkeskommuner og bedrifter som er en del av denne ordningen vil kunne få refundert deltakeravgiften på kurs og seminarer som tilfredsstiller definisjonen «arbeidsgiverrelatert ledelsesutvikling».
Det gjøres oppmerksom på at OU-midlene KUN dekker deltakeravgiften. Eventuelle kostnader knyttet til reise og opphold må dekkes av den enkelte deltaker selv.
Dette kurset er omfattet av ordningen om forhåndsgodkjente kurs hvor det ikke skal søkes om støtte fra OU-midlene. Det skal bare sendes inn refusjonskrav når man har mottatt faktura for kursavgiften. Vi refunderer ikke registreringsbekreftelser.
Skjema for refusjon finner man på https://www.ks.no/ou-refusjon. Faktura for kurset må være vedlagt i refusjonskravet. Bekreftelse på påmelding refunderes ikke. Vær obs på at MVA ikke er refusjonsberettiget.
Viktig! Er det flere deltagere fra en kommune/fylkeskommune/virksomhet på et kurs, skal det sendes inn ett samlet refusjonskrav for alle deltakerne
For at du skal få dekket forhåndsgodkjente OU-midler, kan kun 50% av kursplassene fylles opp med deltakere fra samme kommune. Den gjeldende kommunen kan gjerne få flere kursplasser, men må da betale full pris for de ekstra plassene som er over denne grensen.
Oslo kommune og privatpersoner kan IKKE søke om støtte fra dette fondet.
Du kan også lese mer om OU-midler her.